Коледен печен свински бут с подправки
Необходими продукти:
За глазурата:
Начин на приготвяне:
1. Сложете свинския бут в тенджера, заедно с всички останали съставки. Ако водата не го залива, добавете още.
2. Оставете да заври и намалете температурата. Оставете да къкри 2 ½ - 3 часа.
3. Затоплете фурната на 230 градуса.
4. Извадете месото от тенджерата. Изрежете тлъстините, които са в повече. В повърхността направете разрези като мрежа и във всяко парче сложете по един карамфил.
5. В купа смесете желето, канелата, доматеното пюре и оцета и сложете да заври. Необходимо е да се сгъсти леко.
6. Намажете месото с глазура отвсякъде и печете 15 минути. Преди да сервирате оставете месото на топло още 15 минути.
|
Коледна рецепта: Свинско печено от Финландия
|

